"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутатам даватимуть більше 13 тисяч на житло без будь-яких документів

Вівторок, 17 лютого 2015, 12:35

Депутатам Верховної Ради виділятимуть по 460 гривень на добу для винайму житла, при тому ніяких документів за це не вимагатимуть.

Відповідне рішення ухвалив регламентний комітет, повідомляє "Чесно".

Згідно з протоколом засідання, комітет вирішив щомісячно видавати депутатам по 460 гривень на добу для оренди житла або винайму готельного номера.

Ці гроші вирішили видавати "одночасно з коштами на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень без щомісячного подання народним депутатом додаткових документів".

Реклама:

Таким чином, кожен депутат, який не має київської прописки, може щомісячно на додачу до депутатських виплат отримувати більше 13 тисяч гривень, незалежно від того, чи справді він використовує їх для оренди житла.

У стенограмі засідання зафіксовано, що Держказначейська служба вимагала, аби депутати надавали документи, що підтверджують витрати.

Проте Павло Пинзеник з "Народного фронту", який фактично виконує обов’язки голови комітету, заявив, що "у нас є кому розмовляти" з Держказначейством.

Як відомо, депутатам Верховної Ради залишили дві категорії пільг, які стосуються їхнього проживання і соцгарантій, а також виконання депутатських обов'язків.

Майже 300 народних депутатів отримали компенсацію за оренду житла за грудень 2014 року, серед яких опинились і депутати-мільйонери

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!