"МТС-Україна" готова заплатити за 3G-ліцензії більше інших

Вівторок, 17 лютого 2015, 10:59

Оператор "МТС Україна" запропонував найбільшу ціну за трьома лотами в конкурсі з отримання ліцензій на зв'язок третього покоління.

Розкриття пропозицій відбулося на засіданні тендерної комісії в НКРЗІ, передає "Інтерфакс-Україна".

За першим лотом оператор запропонував свою ціну у розмірі 2,708 млрд грн, за другим - 2,715 млрд грн, за третім - 2,705 млрд грн.

Як повідомлялося, НКРЗІ намір провести тендер за ліцензіями 3G 16 лютого поточного року.

Реклама:

Нагадаємо, голова АП з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків заявив, що 3G-інтернет може з’явитись в Україні не раніше весни.

Раніше Шимків на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабінет міністрів хоче збільшити вартість ліцензії на 3G-зв'язок з раніше передбачених 2,4 мільярдів гривень до понад 3 мільярдів.

Президент України Петро Порошенко доручав уряду забезпечити проведення в Україні конверсії радіочастотного ресурсу, необхідної для запуску зв'язку стандарту 3G, до 15 серпня 2014 року. Відповідний указ з’явився на офіційному сайті президента у липні.

Досі в Україні єдиним монопольним власником ліцензій на 3G (UMTS) є компанія "ТриМоб", яка отримала її від свого материнського і на той час державного "Укртелекому".

Поки в Україні практично нема 3G  - "ТриМоб" надає послуги приблизно 1% споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: