Генпрокурор обіцяє не допустити скасування санкцій проти соратників Януковича

Понеділок, 16 лютого 2015, 15:07

Генеральний прокурор України Віктор Шокін обіцяє зробити все можливе, щоб не допустити скасування санкцій ЄС проти колишніх посадовців з оточення екс-президента Віктора Януковича.   

Про це Шокін повідомив сьогодні на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Мені відомо про те, що дійсно такі плани (скасування санкцій ЄС проти колишніх високих посадовців - Ред.) є, що в березні поточного року є така позиція",  - сказав він.

"Але, я думаю, що ми зробимо все можливе, а цим займатимуться два заступники генпрокурора (Давид - Ред.) Сакварелідзе і (Віталій – Ред.) Касько. Я думаю, що вони поїдуть у відрядження з цих питань найближчим часом, і ми будемо все робити, щоб такого не було (зняття санкцій)", - додав Шокін.

Реклама:

Як повідомляла "Європейська правда", наприкінці минулого року Брюссель повідомив Київ, що готується зняти санкції з низки екс-посадовців, включаючи екс-главу адміністрації президента та першого віце-прем’єра Андрія Клюєва, через те, що Київ не веде розслідування їхньої діяльності. Загальна кількість тих посадовців, яки потрапили у "групу ризику", сягала 15 людей, повідомляли деякі джерела.

Проте згодом джерела повідомили, що санкції можуть зняти з молодших Януковича та Азарова.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!