"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна розраховує завершити переговори з кредиторами до червня - ЗМІ

Понеділок, 16 лютого 2015, 13:54

Мінфін сподівається завершити майбутні переговори з кредиторами щодо підвищення стійкості держборгу до чергового перегляду кредитної програми МВФ в червні.

Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на слова міністра Наталії Яресько.

Згідно з повідомленням, у рамках консультацій обговорюватимуть різні способи зниження витрат на обслуговування держборгу, зокрема за рахунок обміну цінних паперів на нові.

"Ми розглядаємо безліч варіантів, які дали б нам змогу досягти намічених цілей", - повідомила Яресько виданню.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ, що працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року, досягла згоди на рівні персоналу з владою України про програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility, EFF) обсягом SDR12,35 млрд (близько 17,5 млрд доларів, або 15,5 млрд євро).

Нова програма за запитом влади України замість наявної дворічної stand-by обсягом $16,67 млрд передбачає також ширшу міжнародну фінансову підтримку.

Враховуючи намір влади країни провести консультації з міжнародними кредиторами щодо підвищення стійкості суверенного боргу в середньостроковому періоді, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги країні протягом чотирьох років на рівні 40 млрд доларів.

Міністерство фінансів має намір розпочати переговори з тримачами суверенного боргу після затвердження нової програми МВФ його радою директорів.

Консультації проводитимуть з усіма тримачами суверенних зобов'язань, зокрема російської позики на 3 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!