"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литва відновить експорт молочної продукції в Україну

Понеділок, 16 лютого 2015, 12:37

Литовські виробники м'ясних і молочних продуктів зможуть відновити постачання своєї продукції в Україну.

Про це повідомляє прес-служба українського відомства, пише Апостроф.

Як повідомляється, заступник голови Держветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський і директор Державної продовольчо-ветеринарної служби Литви Йонас Мілюс в Таллінні обговорили питання відновлення поставок в Україну литовської молочної продукції.

Так, під час засідання постійно діючої Робочої групи щодо африканської чуми свиней країн Балтії та Східної Європи були обговорені умови торгівлі литовськими молочними та м'ясними продуктами.

Реклама:

"Український ринок для наших виробників завжди був відомим і привабливим, однак, у зв'язку зі спалахами африканської чуми свиней (АЧС), що мали місце в минулому році в Литві, експорт деяких продуктів був тимчасово припинений", - зазначив Мілюс.

За його словами, довелося переглянути і наново узгодити ветеринарні сертифікати, які дозволяють відновити експорт литовських продуктів тваринного походження.

"Ми повинні були надати гарантії, що продукція, яка експортується з Литви, - безпечна, а наші методи контролю - ефективні", - заявив Мілюс.

Таким чином, після обговорення керівниками компетентних установ обох країн та узгодження деталей вимог до торгівлі, литовські виробники м'ясних і молочних продуктів зможуть відновити постачання своєї продукції в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: