"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони запланувало 19 мільярдів на зарплати та премії військовим

Понеділок, 16 лютого 2015, 11:32

Міністерство оборони запланувало 18,8 млрд грн на зарплату військовим, премії за виконання завдань в зоні проведення АТО та знищення ворожої техніки.

Про це повідомив виконуючий обов’язки речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов сьогодні на брифінгу в Києві, пише "УНІАН".

Зокрема, за його словами, цього року 2,8 млрд грн планується спрямувати на фінансування речового забезпечення військовослужбовців; 2,2 млрд грн - на закупівлю пального, по 1,6 млрд грн на харчування особового складу та оплату комунальних послуг, 400 млн грн на капітальний ремонт, обслуговування казарм та інженерне облаштування лінії оборони, 300 млн грн. - на медичне й транспортне забезпечення.

Крім того, 18,8 млрд грн передбачено на виплату грошового забезпечення та заробітної плати, в цю суму також входять преміальні, які будуть виплачуватись військовослужбовцям за виконання завдань в зоні проведення АТО та знищення ворожої техніки та озброєння.

Реклама:

Також він повідомив, що цього року планується виділити 5,2 млрд грн на фінансування державного оборонного замовлення; 3,6 млрд грн - на ремонт озброєння, 800 млн грн - на забезпечення зв’язком; 1 млрд грн буде виділено на будівництво житла військовим.

Як повідомлялося, цього року бюджет Міноборони збільшено на 17 млрд грн у порівнянні з минулим роком - до 44,6 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: