"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Льотчики ДУСі "розпиляли" між рідними фірмами 22 мільйони на паливо

Понеділок, 16 лютого 2015, 09:32

Державне авіаційне підприємство "Україна" ДУС за результатами тендеру акцептувало пропозицію ТОВ "Кребо Інтернешнл" на постачання палива на суму 21,95 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 1047 тон авіаційного палива, по ціні 20,962 грн за тону. З них 809 тон закуповують за кошти підприємства, 238 тон оплатять з держбюджету України.

Власником фірми "Кребо Інтернешнл" є кіпрська компанія "KBP Jet Fuel Services Limited", очолює фірму Володимир Победінський.

Реклама:

Єдиним конкурентом "Кребо Інтернешнл" на цих торгах стало ТОВ "Укравіасервіс", приписане з "Кребо" на одній адресі в Кременчуці по вул. Свіштовська, 11. Власником фірми записана кіпрська "Керсей Лімітед", директором - Тетяна Любецька.

Фірма "Кребо Інтернешнл" до літа 2012 р. була співвласником ТОВ "Клуб спортивних єдиноборств "Легіон", разом з кіпрською "Оледа Вентурес Лімітед" ("Oleda Ventures Limited"). Остання раніше входила до складу власників Торгового дому "Укртатнафта" разом з "Каландіра Холдінг Лімітед" ("Kalandira Holding Limited").

Саме "Каландіра Холдінг Лімітед" з 2010 і донедавна була власником "Укравіасервісу", поки його не переоформили на "Керсей".

Окрім того, за даними nomer.org Победінський і Любецька свого часу жили в сусідніх будинках по вул. Київський шлях у Борисполі. У 2006-2007 р.р. Любецька також була директором ТОВ "Кребо-Авіасервіс".

"Кребо Інтернешнл" виграє тендери на постачання палива ДУС щороку. Загалом же за останні шість років фірми з групи "Кребо" ("Кребо Інтернешнл", ТОВ "Кребо-Крим" і нині ліквідоване ЗАТ "Спільне українсько-голландське підприємство "КРЕБО") виграли тендерів на 189,52 млн гривень, із яких 147,43 млн гривень припадають на "Кребо Інтернешнл".

Нагадаємо, у 2009 р. АМКУ оштрафував ЗАТ СП "Кребо" на 125 млн гривень за завищення цін на авіапаливо та послуги. Поки тривали суди фірма збанкрутувала, а замість неї на ринок зайшло "Кребо Інтернешенл".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!