"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазвидобування" розраховує на збільшення ціни газу власного видобутку втричі

П'ятниця, 13 лютого 2015, 18:46

ПАТ "Укргазвидобування" розраховує на збільшення НКРЕКУ ціни газу, що видобувається компанією і реалізованого для потреб населення, утричі - з 349,2 гривні за тисячу кубометрів до 1,47 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Про це заявив голова компанії Сергій Костюк журналістам у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тривають дуже інтенсивні розмови, у нас є лист "Нафтогазу" з ідеєю ціни, що буде збільшено з другого кварталу. Але остаточної цифри у нас сьогодні немає. Орієнтовне підняття ціни - утричі. Це закупівельна ціна, за якою "Укргазвидобування" продає газ "Нафтогазу", - сказав Костюк.

Він уточнив, що собівартість видобутку газу компанією навесні 2014 року становила 890 гривень за тисячу кубометрів, а останні розрахунки за курсу 17 гривень за долар показали, що собівартість видобутку газу зросла до 1,2-1,3 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

У зв'язку з цим С. Костюк висловив задоволення планами НКРЕКУ підняти ціну втричі, але зазначив, що за поточного курсу ця ціна все одно не перекриває собівартості видобутку газу.

Голова "Укргазвидобування" також повідомив без уточнення конкретних цифр, що компанія за підсумками 2014 року спрацювала з чистим прибутком, водночас прибутковість було досягнуто за рахунок діяльності компанії, пов'язаної з реалізацією нафтопродуктів та скрапленого газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!