У Яценюка кажуть, що дерегуляція бізнесу може заощадити до 60 мільярдів

П'ятниця, 13 лютого 2015, 17:03

Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу" зможе надати економічний ефект у розмірі 40-60 млрд гривень до 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

"Новим Законом спрощується ведення бізнесу у багатьох галузях економіки через скасування 16 засобів державного регулювання, гармонізацію законодавства з нормами ЄС, зменшення адміністративного навантаження на підприємства та зниження корупційних ризиків у існуючих процедурах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Закон про дерегуляцію передбачає скасування 16 свідоцтв, сертифікатів, висновків та інших засобів державного регулювання, що дозволить бізнесменам витрачати менше зусиль і ресурсів на ведення бізнесу та зменшить корупційну складову.

Реклама:

Зокрема, у аграрній галузі удосконалене правове регулювання оренди землі. Тепер орендарі зможуть планувати свій бізнес на кілька сезонів уперед без ризику втратити орендовану ділянку, а також забезпечить відповідальне ставлення до орендованих земель та сприятиме збереженню належного стану ґрунтів.

"У харчовій галузі впорядкування законодавства на ринку виробництва органічної продукції надасть можливість експортувати її до країн ЄС", - повідомляє прес-служба.

Крім того, вилучати сервери IT-компаній, якщо вони не містять ознак злочину заборонили. Правоохоронні органи копіюватимуть з них інформацію для слідчих процедур і працюватимуть з нею без впливу на господарську діяльність суб’єктів підприємництва.

Бізнес отримає змогу зменшити  витрати на офіційні платежі за підготовку документів та скоротити перелік причин звернення до посередницьких компаній, що дасть змогу сумарно заощадити до 100 млн гривень, в той час як неофіційні платежі за отримання дозвільних документів скоротяться щонайменше на 150-250 млн гривень.

"Даний Закон матиме значний економічний ефект та є важливим кроком у спрощенні умов ведення бізнесу для українських підприємців", - підсумували у Мінекономіки. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: