Яценюк назвав умови, за яких у 2016 році економіка почне зростати

Четвер, 12 лютого 2015, 15:31

Уряд очікує зростання економіки України вже в 2016 році в разі реалізації реформ, передбачених новою програмою кредитування економіки України з боку МВФ, а також зупинення російської агресії.

Про це сказав журналістам прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"У разі виконання програми (МВФ) і зупинення російської агресії, в 2016 році українська економіка почне зростання", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, за прогнозами міжнародних фінансових організацій, падіння економіки України має сповільнитися в 2015 році. Причому, згідно з прогнозами МВФ зростання економіки країни в 2015 році становитиме 1%.

Реклама:

Урядові прогнози розвитку економіки передбачають падіння економіки в 2015 році до "мінус" 4,5% і незначне зростання в 2016 році.

Офіційної оцінки падіння ВВП України в 2014 році за версією Державної служби статистики поки що не оприлюднили, разом з тим, за оцінками МВФ, падіння становило 7-7,5%.

11 лютого уряд і МВФ погодили нову програму кредитування економіки терміном на 4 роки й орієнтовним обсягом фінансування 17,5 млрд доларів з можливим збільшенням пакета фінансової допомоги до 25 млрд. Остаточне рішення про підписання такої програми ухвалить Рада директорів МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!