"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов стягнув з залізниці ще 30 мільйонів

Четвер, 12 лютого 2015, 13:30

Суд стягнув з ДП "Одеська залізниця" на користь ПАТ "Лізингова компанія "Укртранслізинг" 24,45 млн грн заборгованості з оплати лізингових платежів, а також 4,76 млн грн штрафних санкцій.

Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 2 лютого, пишуть "Наші гроші".

У серпні 2007 року "Одеська залізниця" і "Укртранслізинг" уклали договір фінансового сублізингу, за яким залізниця отримала у користування 10 електровозів магістральних серії 2ЕС5К вартістю 230 млн грн.

У вересні минулого року "Укртранслізинг" звернувся до суду з вимогою стягнути із залізниці 24,45 млн грн заборгованості з оплати лізингових платежів.

Реклама:

Суд стягнув із залізниці також 3,59 млн гривень пені та 1,17 млн гривень - 3% річних.

Нагадаємо, за останні кілька місяців "Укртранслізинг" через суд стягнув з "Південно-Західної залізниці" 24,42 млн грн заборгованості і штрафних санкцій за лізингові електровози і пасажирські вагони.

Крім того, суд зобов’язав "Південну залізницю" виплатити "Укртранслізингу" 4,87 млн боргу та 628 тис грн штрафних санкцій. У цій справі йдеться про заборгованість з оплати лізингових платежів за користування щебенеочисною машиною РМ-80 вартістю 60 млн грн.

47,67% акцій ПАТ "Укртранслізинг" належать Фонду держмайна. Власником 49,96% акцій "Укртранслізингу" є донецьке ТОВ "Лемтранс" з групи Ріната Ахметова.

Ще 2,33% акцій підприємства належить донецькій корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" (МПС), основним власником якої є той же "Лемтранс".

Засновником ТОВ "Лемтранс" значиться кіпрська компанія "Лемтранс Лімітед", керівником - Володимир Мезенцев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: