"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк дасть Україні 215 мільйонів на реформу охорони здоров'я

Четвер, 12 лютого 2015, 10:23

Україна і Світовий банк реконструкції та розвитку підписали угоду про виділення 215 мільйонів доларів на реформу охорони здоров'я.

Угоду між Україною і СБ підписав міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі і керівник програми Світового банку по Україні, Білорусі, Молдові Паоло Беллі, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, Квіташвілі підписав документ на виконання розпорядження президента України "Про делегацію України для участі у переговорах з МБРР щодо укладення угоди про позику".

За словами міністра, залучена позика дозволить прискорити процес реформування української медицини.

Реклама:

Впровадження проекту "Покращення охорони здоров'я на службі людей" сприятиме розвитку медичної інфраструктури та підвищенню якості медичних послуг в 8 областях України.

Зокрема, мова йде про інвестиції, спрямовані на впровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, приведення нормативно-правових актів у відповідність до кращих світових стандартів.

Реалізація проекту розрахована на п'ять років і має обсяг фінансування в 261 млн доларів, з яких близько 215 млн доларів надається СБ.

Угода визначає показники ефективності проекту, порядок проведення фінансового моніторингу, стандарти і терміни аудиту, заходи, пов'язані з екологічними та соціальними ризиками.

Ратифікація угоди дирекцією МБРР попередньо запланована на 4 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: