Витрати банків на реструктуризацію валютних кредитів становитимуть 15 мільярдів

Середа, 11 лютого 2015, 20:57

Витрати банків з найбільшим портфелем валютних кредитів від їх реструктуризації і прощення частини кредиту становитимуть 15 млрд гривень.

Про це повідомила голова НБУ Валерія Гонтарева під час виступу у Верховній Раді, передає УНІАН.

"Банки погодилися добровільно узяти на себе частину збитків, пов'язаних зі знеціненням курсу гривні у 2014 і 2015 роках", - заявила Гонтарева.

"Тільки прямі витрати банків з найбільшим портфелем валютних кредитів від прощення частини реструктурованого кредиту становлять близько 15 млрд гривень, або 40% від загального обсягу таких кредитів, що підлягають реструктуризації відповідно до умов цього меморандуму", - сказала вона.

Реклама:

За її словами, іншим негативним результатом для банків буде збільшення попиту на іноземну валюту, яка буде необхідна для входження ними у ліміти відкритої валютної позиції у разі конвертації валютних кредитів у гривні.

"Реструктуризація валютних кредитів на умовах меморандуму призведе також до порушення найбільшими банками-кредиторами економічних нормативів. Проте банки свідомо готові йти на всі ці витрати для підтримки рівноваги у суспільстві і на фінансовому ринку в цей складний для країни час. І Нацбанк готовий їх у цьому підтримати", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!