Фінансисти з Lazard допоможуть Мінфіну обслуговувати борги

Середа, 11 лютого 2015, 20:44

Кабінет міністрів призначив Міністерству фінансів компанію Lazard фінансовим радником і глобальним координатором майбутньої боргової операції державного сектора.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з ним, для спрощення подальшої комунікації кредитори мають зареєструватися через спеціально створену цією компанією електронну адресу.

Як повідомлялося, міністр фінансів України Наталія Яресько 21 січня цього року заявила, що Україна подала заявку МВФ на нову чотирирічну програму розширеного фінансування EFF і проведе консультації з кредиторами з метою поліпшення середньострокової боргової стійкості.

Реклама:

Пізніше вона уточнила, що консультації заплановано розпочати після досягнення домовленості з МВФ про нову програму і проводити їх з усіма кредиторами, зокрема з Росією. "Ми не виділяємо тих або тих кредиторів", - заявила глава українського Мінфіну.

Підсумки місії МВФ, що працює в Києві за новою програмою розширеного фінансування, очікуються наприкінці поточного тижня.

У разі її позитивних рекомендацій рада директорів Фонду може виділити кошти до кінця лютого - початку березня, що відкриє Україні значне додаткове фінансування інших міжнародних фінансових організацій і країн-партнерів. За повідомленнями західних ЗМІ, сума такого фінансового пакета може сягати 40 млрд доларів.

Сукупний зовнішній борг України в 2014 році зріс на 1,22 млрд доларів, або на 3,3% - до 38, 8 млрд доларів, з них єврооблігації на 18,1 млрд доларів (зокрема єврооблігації під гарантії уряду США на 1 млрд доларів, розміщені в 2014 році).

Lazard є одним з найбільших у світі незалежних фінансових консультантів і керівником активами. Компанія заснована в 1848 році, працює в 43 містах в 27 країнах усього світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!