"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці споживають алкоголю вчетверо більше, ніж молока

Вівторок, 10 лютого 2015, 18:05

У 2014 році українці спожили алкоголю вчетверо більше, ніж молока.

Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Згідно з даними Держстату, промисловими підприємствами України в 2014 році було вироблено близько 1,1 млрд літрів промислового питного молока. В той же час промисловість України виготовила близько 2,4 млрд літрів пива, 0,2 млрд літрів горілки та 0,2 млрд літрів лікерів та вин.

"70% населення України є працездатного віку. Тобто якщо всі вікові категорії населення споживають в середньому однакову кількість молока, виходить, що працездатне населення споживає 736,2 млн літрів промислового питного молока в рік, а це майже в чотири рази менше за споживання алкоголю", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Експерти порахували, що на кожні 3,7 літри молока українці випивають 1 літр горілки. Це і не дивно, адже якщо в Європейському Союзі вартість горілки перевищує вартість молока мінімум у 10 разів, то в Україні цей показник становить близько 3.

"У зв’язку з відсутністю державної стратегії розвитку та підтримки молочного тваринництва та пов’язаним із цим постійним зменшенням поголів’я ВРХ, в найближчому майбутньому ми маємо всі шанси споживати горілки більше, ніж молока", - підкреслив генеральний директор асоціації Тарас Висоцький.

"Я б рекомендував суспільству все ж сконцентруватися на забезпеченні майбутнього здоров’я нації та переключити свою увагу і зусилля з дискусій щодо приватизації ДП "Укрспирт" та його кадрових призначень на розвиток, наприклад, програми "Шкільне молоко" чи інших заходів, направлених на стимулювання зростання споживання молочних продуктів населенням України", - заявив Висоцький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: