G7 і МВФ обговорюють збільшення допомоги Україні до 40 мільярдів доларів - ЗМІ

Вівторок, 10 лютого 2015, 17:09

Сім найбільш розвинених країн і Міжнародний валютний фонд розглядають можливість збільшення фінансової допомоги Україні, яка знаходиться на межі банкрутства.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела близькі до ходу переговорів.

За інформацією джерела, загальний пакет допомоги може досягти до в $ 40 млрд.

Інше джерело підтвердило, що переговори щодо цього були дуже активні, однак дискусії досі тривають і фінальне рішення ще не прийнято.

Реклама:

В даний час для України відкрита програма stand-by МВФ обсягом близько 17 млрд дол. В минулому році Україна вже отримала за програмою два транші загальним обсягом 4,6 млрд дол.

Також в минулому році Україна могла розмістити євробондів під держгарантії США на суму 1 млрд дол.

Всього за підсумками 2014 року Україна з різних джерел отримала 9 млрд дол., виплативши при цьому 14 млрд дол. боргових зобов'язань.

У 2015 році обсяг боргових платежів складе близько 11 млрд дол.

Однак затяжна криза зажадав перегляду взаємовідносин з МВФ.

в середині січня уряд України звернувся до Ради директорів МВФ з проханням розглянути можливість затвердження нової програми співробітництва з використанням механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF), який передбачає виділення куди більшого обсягу коштів на період до 4 років

Всього місяць тому президент Петро Порошенко заявив, що Україні у 2015-2016 роках знадобиться міжнародна допомога на суму до 15 млрд дол.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: