Центробанк РФ знизив прогноз цін на нафту до 50 доларів

Вівторок, 10 лютого 2015, 17:04

Центробанк РФ закладає в базовий сценарій макроекономічного прогнозу ціну на нафту 50 доларів за барель, очікуючи, що в перспективі шести-місяців року процентні ставки в економіці будуть позитивними.

Про це сказала перший заступник голови ЦБР Ксенія Юдаєва журналістам у вівторок, передає "Reuters".

У грудні базовий сценарій ЦБР передбачав ціну на нафту на рівні 80 доларів за барель, стресовий - 60 доларів за барель.

Пізніше ЦБР переглянув стресовий сценарій, і Юдаева говорила, що в ньому буде закладена середньорічна ціна на нафту в 40 доларів за барель.

Реклама:

Юдаева сказала, що ставки в економіці в перспективі шести місяців-року будуть позитивними на тлі уповільнення інфляції.

"Беручи до уваги наш прогноз динаміки інфляції в перспективі декількох місяців - одного року, процентних ставок в перспективі шести місяців - одного року, процентні ставки (будуть) - позитивні", - сказала вона.

У січні річна інфляція в РФ зрівнялася з ключовою ставкою ЦБР, досягнувши 15%, і аналітики говорили, що ЦБ може допустити негативні ставки в економіці на період не більше двох-трьох місяців.

Глава Центробанку Ельвіра Набіулліна допускала на якийсь час ситуацію, коли ключова ставка буде нижче фактичної інфляції.

"Ми очікуємо, що інфляція рік до року досягне піку у другому кварталі. Інфляція зараз продовжує зростати під тиском чинників минулого року, на які неможливо вплинути заходами грошово-кредитної політики або якоїсь іншої державної політики... потім вона буде сповільнюватися", - сказала Юдаєва.

За її словами, ЦБР не бачить причин для того, щоб ці разові чинники придбали довгостроковий характер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!