Переговори щодо продажу "Рошен" тривають - радник продавця

Вівторок, 10 лютого 2015, 16:31

Робота з боку потенційних покупців "Рошен" після свят пожвавилася, тривають переговори з низкою зацікавлених компаній - це і стратегічні покупці, і фінансові інвестори.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Макар Пасенюк - управляючий директор ІГ ICU, що в консорціумі з інвестиційною компанією Rothschild виступає фінансовим радником з продажу цього активу.

"Після свят пожвавилася робота з боку потенційних покупців "Рошен". На сьогоднішній день ми продовжуємо спілкуватися з низкою зацікавлених сторін: хтось вже відвідав підприємства "Рошен", хтось відвідає в найближчі два-три тижні", - сказав Пасенюк.

"Іншими словами, процес триває, може, не так швидко, як того б хотілося, але триває", - додав управляючий директор ICU.

Реклама:

Він уточнив, що виявляють інтерес компанії з США, Швейцарії, Італії, Росії, проте розкривати імена зацікавлених сторін наразі не можна, оскільки продавець, потенційні покупці та їхні радники пов'язані договорами про нерозголошення інформації.

"Базовий інтерес є і з різними потенційними покупцями ми перебуваємо на різних етапах переговорного процесу", - зазначив Пасенюк.

За його словами, розглядаються й аналізуються всі можливі варіанти угоди, однак пріоритетом залишається продаж усього бізнесу "Рошен" з виробничими активами в Україні, Росії, Угорщині, Литві.

"Але і реальність, що склалася, ми відкидати не можемо. Тому варіативність потенційних конфігурацій угоди не виключає продаж бізнесу частинами, зокрема і російських операцій "Рошену", - сказав радник продавця.

Пасенюк додав, що серед зацікавлених сторін є підприємства, що працюють у Росії, які озвучили свій інтерес до російських активів "Рошен", і їм надані такі ж можливості ознайомитися з російським бізнесом корпорації, як і всім іншим потенційним покупцям.

Як повідомлялося, Петро Порошенко під час виборчої кампанії заявив про рішення, у разі обрання главою держави, продати свої бізнес-активи, найбільшим з яких є мажоритарна частка у корпорації "Рошен", за винятком лише телевізійного "5 каналу".

Через два місяці після інавгурації в серпні 2014 року стало відомо, що Порошенко відібрав інвесткомпанію Rothschild у консорціумі з ICU для підготовки та організації такого продажу.

Росія з літа 2013 року, коли Порошенко ще був в опозиції, заборонила поставки на свій ринок з українських заводів "Рошен". Крім того, проблеми в роботі через регуляторні обмеження виникали і в російського бізнесу корпорації.

Група ICU створена в червні 2006 року та є однією з провідних на українському ринку. До її складу входять, зокрема, інвестиційна компанія, компанія з управління активами та банк "Авангард".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!