Яресько очікує домовленості з місією МВФ найближчими днями

Вівторок, 10 лютого 2015, 15:26

Міністерство фінансів України розраховує на успішне завершення переговорів із місією Міжнародного валютного фонду про нову програму розширеного фінансування протягом декількох найближчих днів.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько на бізнес-форумі "Україна-Іспанія" в Києві у вівторок.

"Ми дуже близькі, я сподіваюся, на угоду з МВФ", - сказала глава Мінфіну.

Яресько підкреслила, що йдеться про дуже сильну середньострокову програму реформ, розраховану на три-чотири роки.

Реклама:

Раніше в понеділок Мінфін повідомив, що 6 лютого президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради Володимир Гройсман, міністр фінансів Наталія Яресько, голова НБУ Валерія Гонтарєва, члени уряду та фракцій-членів коаліції провели нараду з обговорення нової програми розширеного фінансування.

Після цієї зустрічі Мінфін організував консультації з представниками чотирьох із п'яти фракцій парламентської коаліції: "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомічі" і "Радикальною партією" з приводу переліку реформ та проекту домовленостей з МВФ.

Україна в січні звернулася до МВФ із проханням замінити програму stand-by програмою розширеного фінансування EFF, розрахованою на чотири роки.

Спочатку передбачалося, що місія Фонду, яка працює в Києві з 12 січня, зможе підготувати свою думку щодо цієї програми з українською владою до кінця минулого тижня.

Влада України сподівається, що рада директорів МВФ ухвалить рішення про нову програму до кінця лютого.

У коаліційній угоді є пункт про зобов'язання членів коаліції виконувати програму МВФ, проте є інші пункти, які можуть цій програмі суперечити. Зокрема, низка членів коаліції вже різко розкритикували пропозиції, які розглядаються в рамках програми з Фондом, про значне підвищення тарифів на природний газ для населення.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!