"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і ICAO попередньо домовилися відновити польоти над Чорним морем

Вівторок, 10 лютого 2015, 11:35

Україна досягла попередніх домовленостей з керівництвом ІСАО, ІАТА, FAA і Євроконтролю про відновлення використання повітряних трас над акваторією Чорного моря літаками цивільної авіації.

Про це повідомила прес-служба "Украероруху", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, було запропоновано декілька варіантів відновлення потоку в зоні відповідальності країни, що дозволить авіакомпаніям скоротити витрати і розвантажити повітряні маршрути в районах польотної інформації суміжних держав.

У ході зустрічей представники ІСАО, ІАТА, FAA і Євроконтролю висловили низку зауважень і пропозицій.

Реклама:

За їх результатами були обрані чотири маршрути для подальшого можливого планування та виконання польотів користувачами повітряного простору.

"Ми озвучили чіткі пропозиції і довели готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування, а також технічну спроможність, повною мірою забезпечувати обслуговування повітряного руху у міжнародному повітряному просторі над акваторією Чорного моря. І ми були почуті", - йдеться в повідомленні.

"Зараз "Украерорух" зобов'язаний внести відповідні зміни і дещо доопрацювати safety case, враховуючи пропозиції міжнародних експертів", - відзначив в. о. заступника директора з аеронавігації "Украероруху" Руслан Гуцан.

За його словами, найближчим часом відбудеться робоча зустріч з представниками ІАТА та Євроконтролю щодо відновлення потоку повітряного руху над Чорним морем.

Як повідомлялося, минулого тижня Україна звернулася до ICAO з вимогою підтвердити її право обслуговувати повітряний рух над Чорним морем.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Росія і Україна нібито ведуть неофіційні переговори по відновленню міжнародного повітряного сполучення над Чорним морем, проте обидві сторони спростували факт таких переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: