Carlsberg втрачає довіру інвесторів через проблеми в Росії

П'ятниця, 9 січня 2015, 19:50

Данська пивоварна компанія Carlsberg, яка отримує третину прибутку на російському ринку, втрачає довіру інвесторів через складну економічну ситуацію в РФ і падіння курсу рубля.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

За минулий рік папери Carlsberg знизилися в ціні на 20%, тоді як індекс виробників напоїв і продуктів харчування в Stoxx Europe 600 зріс на 11%. Рубль в парі з євро втратив в 2014 році 39% вартості - це найгірший показник серед усіх світових валют, крім української гривні.

Керівництво Carlsberg раніше заявило про можливість перегляду політики компанії, що не передбачає хеджування валютних ризиків, якщо зниження курсу рубля продовжиться.

Реклама:

Крім того, компанія має намір перевести максимальну частку витрат російського підрозділу в національну валюту.

Судячи з усього, ці заяви не змогли переконати учасників ринку: частка коротких позицій - тобто ставок на зниження котирувань акцій компанії - 6 січня досягла рекордного значення в 4,7% всіх акцій в обігу, що в 11 разів вище, ніж півроку тому.

За даними Markit Economics, даний показник для трьох найбільших пивоварних компаній в світі - Heineken, SABMiller і Anheuser-Bush - не перевищує 1,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!