"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄК знову висловила стурбованість невиплатами пенсій на Донбасі

П'ятниця, 9 січня 2015, 14:38

Європейська комісія стурбована рішенням Києва припинити соціальні виплати жителям Донбасу на територіях, підконтрольних бойовикам.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву представника Єврокомісії в Брюсселі.

"Ми попередили український уряд про можливі наслідки такого рішення", - сказав він.

Він зазначив, що ситуація на місці залишається вкрай складною, за прогнозами буде погіршуватися і далі, як у зв'язку з припиненням соціальних виплат, так і в умовах зими.

Реклама:

Представник Єврокомісії нагадав, що станом на 24 грудня 2014 року, 610 тис. осіб в Україні були зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, 593 тис. - виїхали в сусідні країни, переважно в Росію та Білорусь.

"Однак ці цифри занижені через недоліки системи реєстрації", - сказав він.

Чиновник також нагадав, що наприкінці минулого року Комісія вирішила надати 11 млн євро гуманітарної допомоги біженцям і постраждалим особам. За його словами, 40% цієї допомоги витрачається в регіонах, контрольованих сепаратистами.

При цьому представник Єврокомісії висловив переконання в тому, що ця допомога надходить за призначенням, а не підживлює сепаратистів.

"У нас немає причин сумніватися, що допомога буде надаватися страждаючим людям, насамперед жінкам і дітям", – сказав він.

"Три партнера, з якими ми працюємо, - дуже професійні міжнародні організації", - запевнив представник Єврокомісії.

Як відомо, український уряд кілька місяців тому припинило здійснення соцвиплат на підконтрольних бойовиком територіях Донбасу через відсутність контролю над коштами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!