Україна продовжує закуповувати вугілля на окупованих територіях Донбасу - Зюков

П'ятниця, 9 січня 2015, 14:32

Україна закуповує вугілля на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, зокрема в січні вже були здійсненні поставки.

Про це заявив заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Юрій Зюков, передає "Радіо Свобода".

"Невеликі поставки вже є в цьому місяці. Це з підприємств, які перереєстровані на території України. Зокрема держпідприємство "Луганськвугілля" уже перереєструвалося, зараз перереєстровується підприємство "Антрацит", низка шахт. Рахунки відкриваються на території України в державних банках. І лише за таким механізмом ми купуємо і будемо купувати. Механізм - оплата на території України та доставка вугілля на наші станції", - зазначив він. 

Крім того, за словами Зюкова, на території, яку контролює українська влада, залишилось 35 з 150 працюючих шахт. 

Реклама:

Вони повністю забезпечують потреби Вуглегірської ТЕС, Калуської ТЕЦ та частково електростанції ДТЕК, зазначив заступник міністра.

Раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що Україна таки закуповує вугілля в зоні АТО, але сплачені гроші йдуть лише на зарплату шахтарям.

"Ми дійсно будемо купувати у державних підприємств, у тому числі тих, які видобувають вугілля на тимчасово окупованій території, з контролем того, що ці гроші використовуються виключно на заробітну плату шахтарям - українським громадянам", - сказав Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: