ЄС запропонував Україні 1,8 мільярда допомоги

П'ятниця, 9 січня 2015, 13:48

Європейська комісія запропонувала нову макро-фінансову допомогу для України у обсязі до 1,8 млрд євро у вигляді середньострокових кредитів.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Через глибоку рецесію та конфлікт з Росією на сході країни, Україна потребує додаткової допомоги",- сказав він.

Нова програма призначена допомогти країні у подоланні труднощів в економічному та фінансовому секторах, зокрема, в стабілізації платіжного балансу. Єврокомісія також хоче допомогти новому українському уряду, орієнтованому на проведення реформ, вирішити політичні проблеми.

Реклама:

Макро-фінансова допомога є винятковим антикризовим інструментом ЄС, який застосовується у випадках наявності проблем із платіжним балансом у країн-партнерів Союзу. Вона доповнює фінансову підтримку, що надається МВФ.

"Україна не одинока. Європа підтримує Україну та програми реформ нового уряду", сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у своїй заяві.

"Наші дії говорять гучніше, ніж слова. Європейський союз надав безпрецедентну фінансову підтримку, і цим кроком доводить, що ми готові продовжувати надавати таку підтримку і надалі. Це європейська солідарність у дії. Як завжди, солідарність йде пліч-о-пліч із зобов'язаннями по здійсненню реформ, які вкрай необхідні Україні. Ми хочемо допомогтиукраїнському уряду розпочати впровадження реформ у життя, з тим, щоб і країна, і народ, відчули реальні зміни", продовжив він.

Єврокомісія наполягає на подальшій фіскальній консолідації і на здійсненні комплексних реформ в енергетичному та банківському секторах. Комісія також виступає за посилення економічної політики уряду, його прозорість, за здійснення судової реформи, а також боротьбу з корупцією, що має поліпшити умови для підприємницької діяльності та забезпечитистійке зростання.

Є надія, що програма з виділення Україні 1,8 млрд євро може бути реалізована в 2015 році або на початку 2016. Це вже буде третя програма макро-фінансової допомоги дляУкраїни з 2010 року.

Ця пропозиція має бути схвалена країнами-членами та парламентом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!