У Демчишина назвали ціни за якими купували вугілля з ПАР

П'ятниця, 9 січня 2015, 13:26

Закуплені держпідприємством "Укрінтеренерго" п'ята і шоста суднові партії вугілля з ПАР обійшлися в 99 доларів за тонну (з доставкою на Зміївську і Трипільську ТЕС).

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перші два судна були придбані "Укрінтеренерго", третє-четверте купила компанія ДТЕК, п'яте-шосте - "Укрінтеренерго". П'яте вже вивантажено, зараз в порту TIS. Ще кілька днів і цей вугілля надійде на електростанції "Центренерго"... Перше вугілля купувалося за 112 доларів за тонну з доставкою на станції - це 86 доларів за тонну на умовах CIF плюс логістика (це був серпневий контракт)... У зв'язку з тим, що змінилися індекси і цінова політика на саме вугілля і на логістику, на сьогодні цей вугілля вже придбано за 99 доларів за тонну з доставкою на станцію", - сказав він.

Зюков зазначив, що порівняно з першими двома судновими партіями, п'ята і шоста партії "Укрінтеренерго" на 2,059 млн доларів дешевші.

Реклама:

За словами заступника міністра, недостатня якість була лише в першій судновій партії вугілля з ПАР.

Як відомо, 8 січня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин підтвердив, що Україна сплатила ще дві суднові партії вугілля з Південно-Африканської Республіки.

Раніше про оплату "Українській правді" повідомив директор компанії-трейдера Steel Мont Trading Раджеш Кумар Сарайя.

За його словами, компанія отримала повний розрахунок від української сторони – компанії "Укрінтеренерго" – за п'яте і шосте судно з вугіллям. Як повідомили в Steel Mont Trading, обсяг поставки – 162,15 тис. тонн з 410 тисяч.

П'яте судно вже в Україні, шосте повинно прийти 10 січня.

Ціна становить 80 доларів за тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: