Україна впевнена у новій підтримці з боку інвесторів - Яресько

П'ятниця, 9 січня 2015, 09:46

Україна переконана, що здійснення економічних реформ та реформування фіскальних норм переконає іноземних кредиторів у необхідності надати фінансову підтримку Україні.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько в інтерв’ю Bloomberg Business, повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у Facebook.

Україна отримає новий кредит, що дозволить їй здійснити виплати за зовнішніми зобов’язаннями, а також поновити вже видані МВФ кредити для стабілізації фінансово-економічного сектору, сказала Яресько в інтерв'ю.

"Країна працює над тим, щоб відповісти на занепокоєння кредиторів щодо запізнілих реформ за допомогою активної боротьби зі старими проблемами: корупцією, ухилянням від сплати податків, а також затримкою з продажем державних активів", - говорить вона.

Реклама:

Коментарі Яресько відображають зростаюче нетерпіння кредиторів щодо швидких реформ.

"Ми дійсно знаходимося в критичному фінансовому становищі," - сказала Яресько.

Отримання цієї допомоги означатиме, що нам не потрібно буде проводити реструктуризацію зовнішніх зобов’язань, сказала вона, - "Наразі це питання не в нашому порядку денному".

За словами міністра, умовами для подальшого надання допомоги кредитори можуть визначити розширення податкової бази, дерегулювання економіки, поліпшення бізнес-клімату, а також продаж державних активів.

"Це те, що ми можемо очікувати від наших партнерів в якості критеріїв для отримання наступних траншів", - сказала вона.

Впевненість Яресько у отриманні Україною кредитів контрастує із ситуацією всередині країни, де поглиблюється економічний спад, зростає заборгованість та триває збройний конфлікт.

Цього року реальний спад економіки становитиме 6 відсотків, йдеться у доповіді Moody’s від 22 грудня.

Яресько заявила, що Україна також частково розраховує на двосторонні кредити від Світового банку, а також від США, Японії і Канади, щоб закрити дефіцит ресурсів.

Україна чекає на своєчасне затвердження нових кредитів перед запланованою "фінансовою конференцією" потенційних інвесторів у березні, сказала вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!