Підконтрольні бойовикам шахти накупили обладнання за кошти держбюджету - ЗМІ

П'ятниця, 9 січня 2015, 08:54

ДП "Донецька вугільна енергетична компанія" 23 грудня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ "НВП "Червоний металіст" на постачання приладів контролю за загазованістю на 8,13 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Коштом державного бюджету України придбано сигналізатори метану для шахт Скочинського, Південнодонбаська №3 імені М.С. Сургая, Калініна, Абакумова, Челюскінців, Трудівська, які розташовані у окупованому терористами Донецьку, повідомляє видання.

Комплект сигналізаторів метану, суміщених з головним світильником, придбано за 3,13 млн грн, ціни на інше устаткування нижчі.

Реклама:

Видання нагадує, що ДВЕК серед усіх окупованих шахтоуправлінь Донбасу у 2014 році була другою за розміром отриманих дотацій з держбюджету України – 867,9 млн грн. Керівників шахт Скочинського і Калініна викрадали бойовики "ДНР".

"Червоний металіст" з Конотопа Сумської області належить Олександру Котлярову. Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ "НВП "Вуглеавтоматика" Євгена Тукмана. Ця фірма також зареєстрована у Конотопі, раніше її основним власником був вищезгаданий Котляров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!