Україна може отримати нові кредити при розширенні економічних реформ

Четвер, 8 січня 2015, 13:11

Україна впевнена, що прагнення до розширення економічних і фіскальних реформ переконає кредиторів підтримати нові термінові кредити.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв'ю Bloomberg у Берліні, передає УНІАН.

"Час є сутністю" у забезпеченні підтримки кредиторів. Ми з нетерпінням чекаємо схвалення плану реформ від кредиторів", - сказала Яресько.

Міністр зазначила, що Україна перебуває у критичному фінансовому становищі, але не розглядає сценарій реструктуризації закордонних боргів. "Ми на даний час навіть не розглядаємо таку можливість", - додала вона.

Реклама:

Яресько пояснила, що умовами отримання подальшої фінансової допомоги можуть бути зобов'язання уряду розширити податкову базу, продовжити дерегуляцію бізнесу, поліпшити бізнес-клімат і продати активи. "Це те, що, на мою думку, можна чекати від наших партнерів як потенційні умови", - пояснила вона.

За словами міністра, Україна для покриття дефіциту фінансування розраховує на фінансову підтримку Світового банку, а також США, Японії та Канади.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд до кінця 2014 року не ухвалив рішення про виділення Києву третього траншу кредиту за програмою stand-by, однак сьогодні, 8 січня, чергова місія Фонду прибула до Києва і розпочала роботу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!