Нафта може подешевшати до 40 доларів найближчим часом

Четвер, 8 січня 2015, 10:27

У короткостроковому періоді нафта марки Brent подешевшає до 40 доларів за барель, що не залишить експортерам, включаючи Саудівську Аравію, іншого вибору, окрім скорочення видобутку.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на аналітичну записку Bank of America Merrill Lynch.

На думку експертів, вартість американської нафти WTI впаде до 35 доларів за барель. Все це призведе до того, що скорочувати видобуток доведеться або Саудівській Аравії, або країнам, що не входять в ОПЕК, йдеться в записці.

У Bank of America Merrill Lynch зазначили, що нафтовий ринок зможе намацати дно, тільки якщо країни ОПЕК обмежать поставки, члени картелю знизять видобуток і відбудеться глобальне посилення попиту. Однак жодна з цих вимог поки не задоволена.

Реклама:

На думку Вальтера Зіммермана з американської компанії United-ICAP, який передбачив падіння цін на нафту в 2014 році, подальше зниження котирувань буде виключно емоційним рішенням, які не мають відношення до попиту і пропозиції. Він зазначив, що якщо ціни впадуть нижче 39 доларів за барель, то вони дійдуть і до 30 доларів за барель, повідомляє Bloomberg.

У максимальному виграші опиняться Філіппіни, зазначає видання з посиланням на огляд Oxford Economics Ltd. Економіка країни при 40 доларах за барель буде зростати на 7,6% протягом двох років, в той час як, на думку британських економістів, ВВП Росії буде протягом двох років скорочуватися на 2,5%.

РБК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: