Німеччина заощадить 20 мільярдів через падіння цін на нафту

Середа, 7 січня 2015, 15:24

Нинішнє стрімке падіння цін на нафту принесе німецькій економіці багатомільярдний зиск.

Принаймні так оцінюють вплив нинішні тенденцій на ринку енергоносіїв експерти Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK), пише DW.

За цими даними, низькі ціни на нафту сприятимуть економічному зростанню у ФРН. За прогнозами представника DIHK Мартина Ванслебена, споживачі та підприємства країни зможуть зекономити понад 20 мільярдів євро у поточному році через низькі ціна на енергоносії, сказав він німецькій газеті Bild у середу, 7 січня.

За словами Ванслебена, споживачі виграють під час заправки автотранспорту та не в останню чергу за рахунок зниження витрат на опалення. А ще слід врахувати здешевлення авіаперевезень, додає він.

Реклама:

Тож, на думку експерта, зниження ціна на "чорне золото" можна прирівняти "до кон’юнктурного пакету", пише видання.

Як повідомлялося, головною причиною здешевлення нафти є надлишок на ринку, адже попит на енергоресурс зменшився, а пропозиція зросла. Її зростання відбулося передусім за рахунок збільшення обсягів видобутку сланцевої нафти у США, а також нафти з нафтоносних пісків у Канаді.

Крім того, наприкінці 2014 року рекордні показники видобутку фіксувалися і в Іраку попри збройний конфлікт у цій близькосхідній країні.

Попри зниження цін на нафту, обсяги видобутку "чорного золота" в Росії зросли, за даними російських відомств, яких цитує "Інтерфакс", на 0,7 відсотка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!