ГПУ: Проти сина Азарова є провадження, але підозру не оголошували

Понеділок, 5 січня 2015, 18:30

Генпрокуратура України заявляє, що розслідує проти Олексія Азарова кримінальне провадження.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав старший помічник генпрокурора з особливих доручень Валерій Карпунцов.

Таким чином він відповів на заяву народного депутата Сергія Лещенка.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом одержання народним депутатом України Азаровим О.М. неправомірної вигоди у особливо великих розмірах, а саме: 7 700 000 євро, 600 000 швейцарських франків, 500 000 доларів США, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України", - написав Карпунцов.

Реклама:

Він нагадав, що Олексій Азаров підпадає під дію санкцій ЄС. Зокрема, В Австрії на 5 рахунках Азарова-молодшого у банківських установах заблоковано понад 6,7 млн. євро; в Італії – 900 тис. євро, у Ліхтенштейні заарештовано на рахунках компанії Азарова 0,5 млн. доларів США. 

У зв'язку із введенням щодо Азарова санкцій Швейцарією на рахунках у банківських установах останнього заблоковано 0,6 млн. швейцарських франків.

За його словами, повідомлення про підозру - відповідна процесуальна дія у рамках розслідування кримінального провадження. "Підозра дійсно не повідомлялась, ще не час", - написав він у відповідь на звернення Лещенка.

Як відомо, у понеділок Сергій Лещенко опублікував відповідь із ГПУ, з якої випливає, що правоохоронні органи України досі не повідомили про підозру сину Азарова.

"Це значить, що Євросоюз скасує санкції проти нього. І це значить, що він і далі можете грабувати Україну - і йому за це нічого не буде", - пише депутат.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: