Медведєв доручив Міллеру "уважно слідкувати" за відбором газу в Україні

Понеділок, 5 січня 2015, 16:55

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив главі компанії "Газпром" Олексію Міллеру "уважно слідкувати" за відбором російського газу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба російського уряду.

Під час робочої зустрічі Міллер доповів Медведєву, що українська сторона виконала передоплату за поставки газу в січні в розмірі 150 мільйонів доларів. 

"З урахуванням того, що Україна в грудні в значних обсягах відбирала газ зі своїх підземних сховищ, вона не відібрала обсяги, які були передплачені для постачання газу в грудні. З 1 мільярда кубометрів газу Україна відібрала десь близько 50%. З урахуванням передоплати за січневі поставки, українські обсяги за січень становлять близько 1 мільярда кубометрів. Але насправді це не так багато, з тієї причини, що в Україні холоднішає. Обсяги добових відборів в Україні в січні збільшилися в порівнянні з груднем в два рази", - зазначив Міллер.

Реклама:

Нагадаємо, наприкінці грудня "Нафтогаз України" оплатив російському "Газпрому" поставку близько одного мільярда кубометрів газу в січні. 

Як заявили в "Нафтогазі", обсяг газу, що буде придбаний за рахунок залишку грудневої передоплати, розраховується за новою ціною, якою саме - не вказано.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: