Мінагропрод обиратиме керівників держпідприємств за конкурсом

Понеділок, 5 січня 2015, 15:34

У Мінагропроді затверджено прозорий порядок конкурсного відбору для керівників державних підприємств.

Про це ідеться у статті Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка для агенції "Укрінформ", повідомляє прес-служба.

"Будемо проводити публічні конкурси з прямою телетрансляцією. Передбачимо обов'язкове залучення до конкурсу міжнародних експертів та консультантів", - написав міністр.

На його думку, новий порядок дозволить об'єктивно проаналізувати переваги та недоліки кожного кандидата, а також спрогнозувати його ефективність.

Реклама:

"У мене немає сумнівів, що у процедурі призначення керівників державних підприємств свідомо закладено корупційну складову. Про це свідчить практика укладення контрактів із керівниками на максимально можливі строки - 3-5 років. Причому, без дотримання механізмів конкурсного відбору", - наголосивПавленко.

За його словами, такі призначення здійснювалися без урахування показників ефективності використання держмайна, прибутку чи майнового стану, передбачених, до речі, законодавством. І це призвело до провалів в управлінні держаним майном та втраті міністерського контролю.

"Подібні явища ми викорінюємо. Будемо укладати повноцінний контракт з керівником лише після аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства за три місяці від початку виконання ним обов'язків. Відкритість і гласність - обов'язкові умови конкурсного відбору на усіх стадіях конкурсного відбору. У першу чергу під час розкриття пакетів претендентів, їх розгляду та оголошення переможців", - наголосив міністр.

На його думку, після впровадження нового порядку конкурсного відбору відповідальні посади займатимуть найбільш підготовлені фахівці, а не корумповані "схемотехніки".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: