"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Додатковий імпортний збір введуть після консультацій із МВФ - Мінфін

Понеділок, 5 січня 2015, 09:34

Додатковий імпортний збір 5% і 10% може бути введено тільки після відповідного рішення Кабміну.

Про це заявив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після завершення відповідних консультацій, які уряд проводить із відповідними міжнародними організаціями, буде опубліковано рішення Кабміну щодо введення його в дію, або невведення. Передусім це стосується консультацій із Міжнародним валютним фондом", - сказав він.

Заступник міністра нагадав, що усі законодавчі зміни щодо бюджету на 2015 рік - щодо податкового законодавства та іншого законодавства, які було ухвалено у парламенті, - оприлюднено і набули чинності.

Реклама:

"Однак нині має місце дещо некоректна інформація щодо низки змін, що набули чинності. Передусім це стосується оподаткування транспортних засобів, обмеження щодо зарплати чиновникам", - додав він.

Фудашкін наголосив, що відповідно до змін до податкового законодавства розширено базу оподаткування податку на майно та передбачається оподаткування дорогих транспортних засобів.

"Це стосується виключно дорогих автомобілів із об'ємом двигуна понад три літри і терміном експлуатації до п’яти років. Передбачається щорічна сплата податку на майно в розмірі 25 тисяч грн. Жодних нових податків не вводилося. Але навіть ця норма стосується лише 17300 автомобілів у країні за загальної кількості зареєстрованих авто в країні понад 1,3 млн", - повідомив заступник міністра.

Водночас, за його словами, було скасовано збір за першу реєстрацію автомобіля, база оподаткування якого збігається з акцизним податком на автотранспорт. І таким чином, платіж було об'єднано і ставки податку перераховано.

"Жодних нових податків на транспорт, крім того, що я зазначив - не вводилося", - заявив він.

Нагадаємо, 28 грудня Рада в другому читанні та в цілому проголосувала за законопроект, яким пропонується з 1 січня 2015 року ввести додатковий імпортний збір 5% і 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: