"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податок на розкіш стягнуть з 17,3 тисяч авто - Мінфін

Неділя, 4 січня 2015, 10:07

Оподаткування дорогих автомобілів та транспортних засобів із щорічною сплатою податку на майно, відповідно до змін до Податкового законодавства, стосується лише 17 тис. 300 автомобілів, зареєстрованих в Україні при їх загальній кількості понад 1,3 млн.

Про це заявив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін у ході брифінгу 3 січня.

"Відповідно до змін до Податкового законодавства розширено застосування податку на майно і передбачено оподаткування дорогих автомобілів та транспортних засобів із щорічною сплатою податку на майно у розмірі 25 тис. грн. Це стосується виключно автомобілів з обсягом двигуна більше 3-х літрів та строком експлуатації до 5-ти років. Інших нових податків щодо оподаткування автомобілів не вводилося", - зазначив Фудашкін.

Таким чином, за його словами,  оподаткування податком на майно автотранспортних засобів буде стосуватися тільки невеликої кількості автомобілів - 1,3%.

Реклама:

Разом з тим заступник міністра зауважив, що був скасований податок за першу реєстрацію, база оподаткування якого співпадає з акцизним податком на автотранспортні засоби і відповідним чином був об’єднаний платіж та перераховані акцизні ставки податку з автотранспортних засобів.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: