США послабили санкції щодо Криму

Субота, 31 січня 2015, 12:32

Міністерство фінансів США оголосило винятки із накладених раніше санкцій проти окупованого Росією Криму.

Про це йдетяься в повідомленні відомства.

Зокрема, як зазначається,  було дозволено "некомерційні", "особисті" перекази в Крим або з Криму, в які залучені "звичайні" мешканці півострова.

Водночас під забороною залишаються  благодійні пожертви або відправлення коштів, які підтримують бізнес в Криму, в тому числі сімейний бізнес.

Реклама:

Також громадянам США дозволено передавати готівку "звичайним громадянам" Криму, проти яких не введено персональні санкції.

Окрім того, США дозволили своїм банкам відкривати і вести рахунки жителів Криму. Дозвіл  стосується "звичайних жителів півострова", до яких не застосовано персональні санкції.

При цьому кошти, відкриті для кримчан, повинні використовуватися для приватних потреб, а не для ведення бізнесу в Криму.

Водночас  США дозволили своїм громадянам та фінансовим інститутам транзакції з Кримом, які стосуються оплати телекомунікаційних послуг, а також оплати поштових послуг.

При цьому під забороною для громадян США залишаються продаж телекомунікаційних технологій і послуг, включаючи супутникові та наземні мережі.

Нагадаємо, 19 грудня США ввели нові економічні санкції щодо Криму.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!