"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЦБ Білорусі підвищив прогноз інфляції до 18%

П'ятниця, 30 січня 2015, 20:43

Цільовий орієнтир інфляції в 2015 році визначено на рівні 18% з допустимим відхиленням у розмірі 2%.

Про це БЕЛТА повідомили в управлінні інформації і громадських зв'язків Національного банку за підсумками розширеного засідання правління Нацбанку.

Основною метою грошово-кредитної політики Національного банку Білорусі в 2015 році є обмеження інфляції для сприяння сталому та збалансованому розвитку економіки, зазначили в управлінні. За підсумками минулого року цей показник значно перевищив прогнозний параметр і становив 16,2%.

"Даний рівень інфляції буде досягатися шляхом контролю над грошовою пропозицією з боку Національного банку. Для цього буде здійснено перехід до режиму монетарного таргетування", - пояснили в управлінні інформації і громадських зв'язків головного регулятора Білорусі.

Реклама:

При цьому в якості проміжного орієнтиру грошово-кредитної політики визначається приріст середньої широкої грошової маси на рівні не більше 30% за 2015 рік. В якості операційного орієнтира грошово-кредитної політики визначено приріст середньої рублевої грошової бази.

У свою чергу цільові параметри приросту середньої рублевої грошової бази і середньої широкої грошової маси будуть досягатися з використанням інструментів грошово-кредитної політики. Будуть відновлені регулярні аукціони на відкритому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!