"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Топ-менеджер Московської біржі звільнився через звинувачення у підриві рубля

П'ятниця, 30 січня 2015, 17:04

Керуючий директор з термінового ринку Московської біржі Роман Сульжик покинув свій пост.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я прийняв важке рішення покинути Московську Біржу після майже трьох років роботи. Я дуже пишаюся тим, що вдалося зробити на терміновому ринку, робота ринку стала прозорішою та ефективнішою, в 2014 році були абсолютні рекорди як за відкритими позиціями, і за оборотом", - написав Сульжик.

"На жаль, моя особиста життєва позиція і яскрава персона привели до зовсім абсурдних і необгрунтованих звинувачень у жовтій пресі і торкнулися Біржу. Я не хочу, щоб моє особисте життя і переконання викликали питання до Біржі або якось негативно позначалося на компанії", - додав він.

Реклама:
 

В кінці повідомлення, Сульжик підкреслив, що є українцем. "Я українець, у мене немає, і ніколи не було громадянства США, і мої батьки, яких я дуже люблю і заради душевного спокою яких я приймаю це рішення, все життя жили і живуть у Києві", - підсумував він.

Нагадаємо, Депутат Держдуми Анатолій Аксаков в інтерв'ю "Російській службі новин" заявив, що в "структурах, які впливають, в тому числі на національну безпеку" в Росії повинні працювати люди з державною позицією. Так він прокоментував знаходження Сульжика на посту керуючого директора Московської біржі.

Раніше депутат-"єдинорос" Євген Федоров звинуватив Сульжика в тому, що в дні паніки на валютному ринку він свідомо підривав стабільність рубля і шкодив російській економіці.

Крім того, Федоров попросив Слідчий комітет РФ перевірити можливі порушення Сульжиком російського законодавства, через те, що фінансист підтримував прихильників Євромайдану.

Також зазначалося, що керуючий директор Московської біржі нібито має громадянство США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: