"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Агрохолдинг "Мрія" заборгував Промінвестбанку 142 мільйони доларів

П'ятниця, 30 січня 2015, 15:46

Одним з найбільших кредиторів агрохолдингу "Мрія", який у серпні 2014 року оголосив технічний дефолт, є Промінвестбанк з позикою на рівні 142 мільйони доларів.

Про це свідчить інформація про кредиторів агрохолдину, яка була опублікована напередодні в статті ЕП.

Відповідно до інформації, зазначеної в статті, у агрохолдингу є зобов'язання на 472 мільйони доларів перед тримачами євробондів за 2016 і 2018 роки.

Найбільшим кредитором є Промінвестбанк - надав "Мрії" 142 мільйони доларів, позика була видана під забезпечення.

Реклама:

Підрозділ Світового банку – Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надав декілька позик агрохолдингу на суму 122 мільйони гривень.

Українська "дочка" Unicredit Bank надала кредит на суму 86 мільйони доларів. Deutsche Bank DBU – 47 мільйонів, Erste Bank – 40 мільйонів.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group – один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: