Залізниця виплатить Ахметову 15 мільйонів боргів за електровози

П'ятниця, 30 січня 2015, 12:13

Суд стягнув з "Південно-Західної залізниці" на користь ПАТ "Лізингова компанія "Укртранслізинг" майже 15 млн гривень заборгованості і штрафних санкцій.

Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 22 січня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, у червні 2007 року "Південно-Західна залізниця" і "Укртранслізинг" уклали договір фінансового сублізингу, за яким залізниця отримала у користування чотири вантажопасажирські електровози серії ДС-3 вартістю 95,2 млн грн (з ПДВ).

У листопаді минулого року "Укртранслізинг" звернувся до суду з вимогою стягнути із залізниці 13,42 млн грн. заборгованості.

Реклама:

Окрім підтвердженого боргу суд стягнув із залізниці також 1,12 млн грн пені та 362 тис грн – 3% річних.

Нагадаємо, у грудні минулого року "Укртранслізинг" також через суд стягнув з "Південно-Західної залізниці" 6,45 млн грн. боргу і 3,07 млн грн. штрафів за договором від 2007 року, за яким залізничники взяли в сублізинг пасажирські вагони, які "Укртранслізинг" взяв у лізинг в української "дочки" російської компанії "ВТБ Лізинг".

47,67% акцій ПАТ "Укртранслізинг" належать Фонду держмайна. Власником 49,96% акцій "Укртранслізингу" є донецьке ТОВ "Лемтранс" з групи Ріната Ахметова.

Ще 2,33% акцій підприємства належить донецькій корпорації "Міжрегіональний промисловий союз" (МПС), основним власником якої є той же "Лемтранс".

Засновником ТОВ "Лемтранс" значиться кіпрська компанія "Лемтранс Лімітед", керівником - Володимир Мезенцев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!