"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд дозволив затримати екс-керівника "Укрспецекспорту"

Четвер, 29 січня 2015, 19:24

Колишньому керівнику державного концерну "Укрспецекспорт", якого підозрюють у розкраданні майже 7,5 млн дол США, оголосили про підозру.

Про це повідомив Генеральний прокурор Віталій Ярема, передає прес-служба ГПУ.

Як зазначається, 21 січня зазначеному посадовцю оголошено підозру за частиною 5 статті 191 (заволодіння шляхом зловживання службовим становищем чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

"29 січня цього року слідчий суддя Печерського райсуду міста Києва надав дозвіл для його затримання та приводу до суду для розгляду питання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також за клопотанням слідчого судом накладено арешт на майно підозрюваного - грошові кошти у сумі 10 млн доларів в одному з українських банків та 2 автомобілі "Range Rover" загальною вартістю понад 2 млн гривень.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", в повідомленні Генпрокуратури йдеться про екс-главі держконцерну "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!