Гонтарева погрожує очистити банки від "олігархічних" схем

Четвер, 29 січня 2015, 17:04

Голова Національного банку Валерія Гонтарева має намір очистити банківську систему від "олігархічних" схем функціонування комерційних банків.

Про це вона заявила під час зустрічі з міністром фінансів США Джейкобом Лью, повідомляє прес-служба регулятора.

"Ми плануємо створити умови, що унеможливлять повернення до цих схем", - сказала Гонтарева і підкреслила, що й надалі дотримуватиметься курсу реформ, які в перспективі мають створити сприятливе підґрунтя для розвитку сталої банківської системи України.

"Незважаючи на песимістичні прогнози, ми сподіваємося на розв’язання конфлікту на сході країни, урегулювання ситуації та стабілізацію економіки", - зазначила голова НБУ.

Реклама:

Крім того, співрозмовники обговорили питання подальшого фінансового співробітництва між країнами та надання США додаткової фінансової допомоги Україні в розмірі 2 млрд доларів.

Нагадаємо, що відповідно до підписаної Україною і США Декларації про наміри співробітництва у сфері надання кредитних гарантій за умови впровадження реформ в Україні уряд США готовий надати 1 млрд доларів впродовж першого півріччя 2015 року.

Ще 1 млрд доларів може бути надано за умови подальшої реалізації Україною реформ. Так у 2014 році Україні вже отримала 1 млрд доларів кредитних гарантій та 340 млн доларів допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!