"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС має розглянути нові санкції проти РФ - МЗС Британії

Четвер, 29 січня 2015, 16:36

Глави МЗС країн ЄС повинні підготувати варіанти відповіді на погіршення ситуації на сході України, зокрема нові обмежувальні заходи.

Про це заявив міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон журналістам у Брюсселі перед зустріччю міністрів закордонних справ.

"Я думаю, що нашим обов'язком є розглянути можливі варіанти на майбутнє, зокрема, і я думаю, наразі це необхідно, подальші обмежувальні заходи щодо РФ",  - сказав він.

За його словами, лідери країн Євросоюзу будуть вирішувати, чи впроваджувати нові санкції залежно від того, як складатиметься ситуація.

Реклама:

Як відзначив Лідінгтон, потрібно покласти відповідальність за імплементацію мінських угод на проросійських сепаратистів та "їхніх спонсорів у Москві".

"Після обстрілу у Маріуполі ми маємо найбільшу втрату життів цивільного населення від початку цього конфлікту, якщо не враховувати рейс MH17", - наголосив британський міністр.

"Я сподіваюся, що сьогодні ми матимемо візуальну демонстрацію нашої солідарності", - відзначив він.

Нагадаємо, раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!