Україна може скоротити обсяг закупівлі газу в РФ ще на 4 мільярди кубів на рік

Середа, 28 січня 2015, 18:29

За рахунок реалізації проектів з модернізації українських ТЕС та газифікації вугілля, Україна може зменшити закупівлі російського природного газу в обсягах до 4 млрд кубометрів щорічно.

Про це йшлося на зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина з послом КНР в Україні Чжан Сіюнем, передає прес-служба відомства.

Демчишин заявив, що українська сторона зацікавлена якнайшвидше активізувати взаємодію між Україною та КНР щодо реалізації проектів модернізації українських ТЕС та будівництва потужностей для виробництва з українського вугілля синтез-газу і синтетичного природного газу на підставі укладених угод - Рамкової Угоди між Міненерго та Банком Розвитку Китаю та Генеральної кредитної угоди між НАК "Нафтогаз України" та Державним банком розвитку КНР.

"За оцінками китайських та українських експертів, реалізація проектів зі створення таких потужностей дала б можливість зменшити закупівлі російського природного газу в обсягах до 4 млрд кубометрів щорічно, створити додатково близько 5 тисяч нових робочих місць, забезпечити стабільний збут вітчизняного вугілля", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Демчишин також відмітив позитивний досвід залучення кредитних коштів для реалізації проекту модернізації шахти імені Мельникова ПАТ "Лисичанськвугілля" та висловив сподівання  на отримання кредитних ресурсів для інших українських шахт, що потребують модернізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: