"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк каже, що Україна суттєво піднялася у рейтингу ведення бізнесу

Середа, 28 січня 2015, 15:39

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в рейтингу ведення бізнесу від Світового банку (Doing Business in Ukraine) Україна покращила свої позиції на 16 пунктів.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, 28 січня, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Якщо ми в минулому році також суттєво покращили, то тепер - із 112 на 96 місце", - заявив Яценюк.

Він відзначив "дуже позитивні зміни" в рейтингу процедури реєстрації права власності - зростання на 29 пунктів, щодо системи оподаткування - 49 пунктів: "Тобто наша податкова реформа сприйнята міжнародною спільнотою як серйозний перший крок до того, щоби покращити бізнес-клімат в Україні".

Реклама:

Водночас, прем’єр-міністр висловив стурбованість індикаторами процедури реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності, які "відстають від показників Європи і Центральної Азії".

"У нас загальний термін процедур на реєстрацію підприємницької діяльності 21 день при необхідних 12 днях", - сказав він.

Яценюк  наголосив на необхідності сконцентруватися на цих кількох показниках, "які дадуть нам можливість за 2015 рік ще зрости на декілька десятків позицій".

Щодо рейтингу міжнародної торгівлі, глава уряду зазначив: "Об'єктивно, що в стані війни покращувати міжнародну торгівлю просто адміністративними засобами складнувато. Але це буде залежати від того, як успішно ми проведемо наші переговори з західними партнерами, в тому числі з МВФ, стабілізуємо платіжний баланс і почнемо поступово відновлювати економіку".

Ще один показник - вирішення питання банкрутства і неплатоспроможності, за його словами, також "безпосередньо пов’язаний із загальною економічною ситуацією і, звичайно, з війною". "Тут у нас також показники негативні, а не позитивні", - сказав він.

Нагадаємо, у новому щорічному рейтингу країн щодо рівня економічної свободи Україна посідає 162 місце зі 178 країн. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!