В Україні введено мораторій на розподіл чистого прибутку банків

Середа, 28 січня 2015, 12:43

В Україні з 28 січня діє мораторій на розподіл чистого прибутку банками, окрім збільшення статутного капіталу та формування резервного фонду, а також на викуп банками розміщених ними акцій.

Про це йдеться в законі про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків, опублікованому в газеті Урядовий кур'єр від 28 січня.

"На час дії цього закону вводиться мораторій на: розподіл чистого прибутку банку (нарахування, виплати дивідендів, в тому числі за привілейованими акціями), крім розподілу чистого прибутку для збільшення статутного капіталу банку і формування резервного фонду, сплати до державного бюджету України дивідендів банками з державною часткою в розмірі, пропорційному державної частки у їх статутних капіталах; викуп банком розміщених ним акцій", - йдеться в документі.

Згідно з перехідними положеннями закону, він вступає в дію з моменту публікації і діє до його скасування парламентом при стабілізації фінансово-економічної ситуації в Україні, але не пізніше 1 січня 2017 року.

Реклама:

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: