Україна не імпортує електроенергію з Росії в нічний час - Міненерго

Вівторок, 27 січня 2015, 20:58

У нічний час імпорт електроенергії з Росії не здійснюється.

Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік у ході телефонної лінії, передає прес-служба Міненерго.

Він зазначив, що імпорт електроенергії здійснюється тільки тоді, коли енергосистема України не може в повному обсязі забезпечити потреби споживачів за рахунок власних потужностей.

"Наприклад, коли недостатні запаси вугілля на теплоелектростанціях. У нічний час імпорт не здійснюється взагалі, тому що вночі навантаження знижується і потреби забезпечуються повністю за рахунок атомних електростанцій", - заявив Светелік.

Реклама:

Заступник міністра підкреслив, що завдяки вжитим заходам припинено відключення електроенергії.

Крім того, у ході телефонної лінії Светелік пояснив громадянам, що формування тарифів на електроенергію належить до компетенції Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Він наголосив про необхідність дотримуватися обмежень споживання електроенергії, а також зауважив, що приведення тарифів на енергоносії до економічно обґрунтованого рівня буде здійснюється з одночасним запровадженням механізму надання субсидій та нової системи компенсацій, адресної допомоги малозабезпеченим сім’ям відповідно до  соціальних стандартів.

Крім того, регулювання тарифів на газопостачання, за словами заступника міністра, буде здійснюватися після закінчення опалювального сезону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: