У "Центренерго" заявили, що не отримують законтрактованого в РФ вугілля

Вівторок, 27 січня 2015, 19:31

Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" не отримує з Росії вугілля для своїх теплоелектростанцій, обсяг якого законтрактовано на рівні близько 500 тисяч тонн.

Про це заявив у ході ознайомлення з роботою Трипільської електростанції в Київській області виконуючий обов'язки директора "Центренерго" Ігор Балабанов, передає УНІАН.

"Законтрактовано з Росії близько 500 тисяч тонн вугілля. Але, на жаль, нічого не пішло", - сказав Балабанов. Останні партії вугілля з Росії в Україну прибули наприкінці грудня.

"Росія дозволила пройти близько 50 тисячам тонн вугілля. 20 з них пішло на "Центренерго", а 30 - енергокомпанії ДТЕК", - додав Балабанов.

Реклама:

Під час візиту на ТЕС перший заступник міністра енергетики Юрій Зюков уточнив, що це ті партії вугілля, які простоювали на російсько-українському кордоні в листопаді минулого року.

"Це листопадове вугілля, яке було на колесах", - сказав чиновник. При цьому підтвердив проблеми з поставками російського вугілля в Україну. "Поки що російське вугілля затримується", - зазначив Зюков.

Як повідомлялося, Україна через бойові дії на сході країни, що тривають з квітня минулого року, відчуває значний дефіцит вугілля, насамперед енергетичного, видобуток якого сконцентровано в Донецькій і Луганській областях, в районах, підконтрольних бойовикам. Дефіцит вугілля позначається на роботі електростанцій, які змушені знижувати виробничі потужності.

У таких умовах Україна прийняла рішення імпортувати вугілля антрацитових марок з Австралії (одне судно придбав приватний енергохолдинг ДТЕК), ПАР та Росії.

Видобуток вугілля в Україні в 2014 році скоротився через бойові дії на сході країни на 22% порівняно з 2013 роком - до 65 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!