Яресько розраховує отримати транш від МВФ до кінця лютого

Вівторок, 27 січня 2015, 19:02

Україна розраховує погодити нову програму співпраці з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом в найближчі дні і отримати перший кредитний транш за новою програмою до кінця лютого.

Про це повідомила в інтерв'ю телеканалу France 24 міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

"Ми плануємо узгодити нову програму співпраці з МВФ з урахуванням механізму розширеного фінансування EFF в найближчі дні для того, аби затвердити програму і почати її фінансування вже до кінця лютого", - сказала Яресько.

При цьому вона не уточнила, про яку суму коштів може йти мова. "Питання зараз не в сумі коштів. Зрозуміло, що нам потрібні значні кошти. Але важлива не сума, а повернення впевненості на ринок, збільшення наших резервів, виконання платежів", - сказала Яресько.

Реклама:

Міністр підкреслила, що нова програма співпраці з МВФ стане не тільки запорукою відновлення стабільності системи державних фінансів, а також маяком для переговорів з іншими кредиторами і власниками українських бондів.

"Україна зараз платить за рахунками, і платить високу ціну, відстоюючи свої права, основоположні права післявоєнної Європи, на суверенітет і територіальну цілісність. І в цьому сенсі фінансова допомога Україні зараз - це допомога нашій країні у подоланні ситуації, що склалася", - сказала Яресько.

"Причому я не можу сказати, що у нас є труднощі з залученням коштів. Близько 2 млрд дол. гарантій ми маємо від уряду США, близько 300 млн доларів виділяє уряд Японії. Ми ведемо переговори з урядом Австралії, іншими країнами всього світу", - додала вона.

При цьому, за словами Яресько, Україна не просто веде переговори про гроші, Україна демонструє готовність вести серйозні системні реформи в різних сферах: в економіці, бюджетній сфері, сфері боротьби з офшорами, у сфері боротьби з корупцією у судовій системі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!