Fitch: двом держбанкам України треба 1,5 мільярда доларів для погашення облігацій

Вівторок, 27 січня 2015, 17:23

Державному "Укрексімбанку" потрібно буде погасити єврооблігації на 750 млн доларів у квітні 2015 року, при цьому на сьогодні банк ще не акумулював достатньої кількості валюти для повного погашення єврооблігацій.

Про це йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, переданому УНІАН.

"Укрексімбанк" повинен погасити єврооблігації на 750 млн доларів у квітні 2015 року. Керівництво банку поінформувало Fitch, що на сьогодні банк ще не акумулював достатньої валютної ліквідності для повного погашення єврооблігацій", - йдеться в повідомленні.

За інформацією агентства, "Укрексімбанк" планує отримати додаткові валютні кошти від погашення кредитів у першому кварталі 2015 року.

Реклама:

Однак, на думку Fitch, у разі нижчих, ніж очікувалося, погашень та/або відпливу депозитів в іноземній валюті банк, можливо, залежатиме від купівель на відкритому ринку або від доступності валютної ліквідності від Національного банку (для погашення своїх облігацій).

Також повідомляється, що державний "Ощадбанк" має єврооблігації на 700 млн доларів з погашенням у березні 2016 року, і йому також потрібно буде акумулювати додаткову валютну ліквідність для здійснення відповідного платежу.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті державних "Укрексімбанку" та "Ощадбанку", а також банку "Південний" на рівні "CCC".

За інформацією агентства, рейтинги банків можуть бути знижені, якщо вони не зможуть акумулювати достатньо іноземної валюти, щоб провести майбутнє погашення боргу, а зміцнення валютної ліквідності банків сприятиме стабілізації рейтингів на поточних рівнях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!